Nå er kokeboka snart her!

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm
Hurra, hurra, hurra!  
Her er forsiden på boka mi :D Jeg er så stolt og glad for at dette blir virkelighet om noen få uker. Jeg har jobbet så lenge med dette prosjektet, og nå er den plutselig snart her!

Boka utgis med brask og bram på Cappelen Damm og har lanseringsdato 8. september 2015. Men selv om den ikke er i butikkene riktig ennå, kan du allerede nå sikre deg et eksemplar.

Klikk her for å forhåndsbestille boka

PS: Om du bestiller boka gjennom denne linken, får du maks rabatt og fri frakt.Litt om innholdet.
Boka er innbundet, stor og fet og har over 200 sider og over 100 oppskrifter! Den tar for seg hele spekteret av vegansk mat og her finner du alt fra frokost- og lunsjretter, pålegg, bakst og hovedretter til helgekos, småretter, tilbehør, tapas og desserter. Alt du trenger for å lage kjøttfri mat i hverdagen.

Dere som leser bloggen min vet nok at jeg er ekstra glad i burgere, og noen av mine beste burgeroppskrifter har fått plass mellom permene. Her er en sniktitt på den fantastiske Rødbeteburger fra en annen galakse.

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Rettene er basert på råvarer som alle kan få tak i, så du trenger forhåpentlig ikke løpe byen rundt for å lage middag. Du finner også et kapittel med tips om hva det er kjekt å ha i skapet, samt spesifikke omtaler av typiske ingredienser som er mye brukt i veganmat og hvor man får kjøpt dem.

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Alle oppskriftene er nydelig illustert med foto av Jim Hensley og Nina Dreyer Hensley. De har over 20 års erfaring med matfoto, så jeg følte meg i trygge hender. Det var ordentlig stilig å se hvordan oppskriftene mine ble fotomodeller for en dag, stylet, dandert og foreviget, før de til slutt endte opp som filmstjerner alle sammen.

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Litt om prosessen.
Det har vært utrolig gøy og lærerikt, men jeg skal ikke legge skjul på at det til tider også har vært knallhardt og ganske slitsomt. Å lage kokebok er mye jobb. I fjor høst startet jeg det tidkrevende arbeidet med å utvikle nye oppskrifter. Etter grundig testing lagde jeg i løpet av våren alle rettene på nytt i fotostudio slik at fotografene fikk tatt bilder. Vi brukte godt og vel to måneder på fotograferingen og gjorde unna mellom 6 og 8 oppskrifter av gangen.

En stor del av jobben har vært å planlegge fotoopptakene, skrive handlelister og ikke minst å handle inn alt sammen. Jeg har verken bil eller lappen, så jeg skaffet meg en engel av en trillebag, den reddet meg virkelig!


Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Nå er boka snart her og jeg er ufattelig stolt av hva jeg har fått til.
Å få muligheten til å utgi en bok med 100% vegansk mat er stort. Jeg håper at jeg med den kan nå ut til et enda større publikum enn jeg gjør med bloggen, og at den vil inspirere nordmenn i alle hjørner av landet til å lage deilige veganske retter i hjemmene sine. Og hvem vet, kanskje den blir oversatt til andre språk også :)

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm


Klikk her for å forhåndsbestille boka

PS: Om du bestiller boka gjennom linken over, får du maks rabatt og gratis frakt. Du bidrar i tillegg direkte med en ekstra donasjon av kjøpesummen til forfatteren av boka og denne bloggen 


Les redaktørens omtale av boken her

Alle foto: Nina og Jim @ dreyerhensley.com

24 kommentarer :

 1. Åå, dette blir kjempe gøy! Har ventet og gledet meg helt siden jeg fant ut at du skulle komme ut med denne boka! Elsker virkelig bloggen din, den har så fantastiske gode oppskrifter :)

  SvarSlett
 2. Så gøy :D Og gratulerer! Den ser kjempefin og ikke minst super fristende ut :)

  SvarSlett
 3. STORT tillykke! Am crazy about your blog so I'll love your book :) Herhjemme laver vi tit din "Thai dipsaus med cashewnøtter" som min datter på 3 år har døbt "den gode sovsen" :D

  /Kristina.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig :) Hils din datter og si at det var et veldig fint navn på sausen :))

   Slett
 4. Herved bestilt og da er det bare å gle sæ! Også så MANGE gode sovser ,plussplusspluss... ;) Godt jobba...

  SvarSlett
 5. Woho! Gratulerer! Jeg har hatt planer om å ønske meg boka til jul, men tror neimen ikke jeg klarer å vente så lenge.... :))

  SvarSlett
 6. Jane, du erså flink!!! Gleder meg på dine vegne♡ Denne kommer til å bli julegave til mange av mine i år, inkl meg selv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ragnhild :D Tror jeg vet hva jeg skal gi i julegaver i år også! ;)

   Slett
 7. Blir du intervjuet på TV angående denne her, så vær så snill å få med at å velge å spise vegansk er like godkjent som om man skulle være allergisk! Blir fremdeles ofte kalt "egoistisk" og "kravstor" bare fordi jeg velger å ikke spise døde dyr. (og hadde jeg vært allergisk, hadde de ikke sagt noe!) Håper flere kaféer og restauranter får boka di og begynner å servere mer slikt! De risikerer jo ikke annet enn flere kunder og mer penger i kassa ;) Gleder meg til boka di kommer ut!! Siden jeg allerede har din forrige og skal kjøpe denne, du gidder vel ikke å ta en titt på min bok, vel? :P Klikk på navnet mitt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan nok hende det blir noen intervjuer her og der ja :) Lover å promotere veganmat på best mulig måte. Har hørt flere som sier de opplever at det ikke er like lett å få aksept for at de velger vegansk, ifht en som har allergier, og det er jo synd. Tipper mye positivt kommer til å skje i framtida, også i Norge, og at veganmat blir like normalt og akseptert som alt mulig annet. Skal sjekke linken din :)

   Slett
 8. Ser råbra ut! Gleder meg til å sjekke den ut når den kommer. Lykke til med lanseringa!

  SvarSlett
 9. Da var den bestilt og betalt :) Gratulerer med ny bok Jane, gleder meg til å få boka i posten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig du har bestilt den :) Håper den vil bli flittig brukt!

   Slett
 10. Jeg har boka "Cooking up a storm" av Laura Dakin, og det står omtrent næringsinnhold i hver oppskrift også. Kommer du til å ha det samme?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke oppgitt næringsinnhold for noen av oppskriftene i boka. En idé til neste bok kanskje!

   Slett
 11. Tror det kunne ha vært nyttig. En del tror jo at vegansk mat ikke er "ordentlig" mat, de tror at det ikke er næringsrikt nok, "siden det er kun i kjøtt man får protein, og i melk man får kalsium og slikt"..blah blah blah, du skjønner tegninga :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hadde sikkert vært kjekt å få vist fram kanskje spesielt protein, som veldig mange tror er vanskelig å få i seg nok av i et plantebasert kosthold... Men samtidig så har jeg hele tiden vært bevisst på å ikke snakke kalorier på bloggen min, mye fordi jeg ikke vil at veganmat skal oppfattes som noen diett, og jeg synes ikke kalorier er noe man bør trenge å tenke på i hverdagen.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...