Hvem er med på den grønne (nett)bølgen?


Hipt å spise grønt.
Da jeg startet opp med VeganMisjonen tidlig i 2010, fantes det ikke mange norske vegan- og vegetarblogger. Den eneste oppskriftsbloggen jeg kjente til var Veggie in Norway (som nå er lagt ned). Og så var det selvfølgelig Norsk Vegetarforening sine nettsider som ble lest opp og ned. Ellers var det lite å oppdrive på norsk.


Nå nærmer vi oss slutten av 2012, snart tre år har gått, og hva har skjedd?
En hel del kan jeg fortelle. Begreper som vegetarianer og veganer har blitt generelt mer kjent, akseptert og attraktivt for "vanlige folk" her på berget. Vegan- og vegetarprodukter er vanligere å se i butikkhyllene. Kjøttfri mandag er et kjent begrep. Trenden er at flere og flere er med på den grønne bølgen. Herr og fru Hvermansen er i ferd med å oppdage at, for å bruke mitt eget slagord, "god mat trenger ikke være dyr".

Det er plutselig ikke så "raddis å være veggis" lenger. Ja, jeg vil faktisk påstå at det har blitt hipt å spise grønt. Og grunnen til dette? Kan det ha sammenheng med økningen av antall norske blogger og nettsider med fokus på vegan- og vegetarmat? Jeg tror svaret på det er ja.

Det hjelper selvsagt også på at helsedirektoratet anbefaler oss å spise betydelig mindre kjøtt og mere grønt. Men hvor er det folk går for å finne inspirasjon til hva de skal ha til middag? Jeg er nok ikke helt på bærtur når jeg tipper at mange bruker pcen som søkeverktøy. Derfor er det så utrolig bra at det nå er flere og flere bloggere som skriver om og inspirerer andre til å leve grønt i hverdagen.

For en tid tilbake lagde jeg en liste med linker til norske blogger/nettsider med fokus på vegan/vegetar. Denne kan trenge en oppdatering. Jeg vet det stadig kommer nye tilskudd, og jeg vet det er mange jeg ikke har fått med meg. Noen av bloggene på lista er kanskje ikke aktive lenger heller? Det hadde vært supert å ha en link-liste så komplett som mulig, slik at alle de flotte bloggene kommer ut og fram, og derfor spør jeg DERE om hjelp.

Har du tips om norske blogger/nettsider som fortjener en plass på lista?
- Skriv ditt tips og gjerne et par stikkord om hva slags blogg det er. 
- Det trenger ikke være matblogg, alt er av interesse.
- Kanskje driver du selv en blogg? Don't be shy.
- Kom gjerne med tips om linker til skandinaviske sider også.


Sjekk ut oppdatert liste HER.
Listene oppdateres underveis.
Alle tips tas imot med stor takk! :D

Jane


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

15 kommentarer :

 1. Tusen takk som har meg med på lista! Jeg vil fortsette med å fokusere på vegansk/vegetarisk mat, men siden jeg spiser fisk/skalldyr enda vil ikke bloggen min bli 100% animalskfri (enda)! :)

  SvarSlett
 2. http://www.greenkitchenstories.com/ er helt fantastisk, de er vegetar – men noen av rettene er også veganske :)

  SvarSlett
 3. Jeg har blogg! Har fulgt deg... kjempelenge i hvert fall. Glad du er tilbake :-)
  www.theyoungveg.wordpress.com

  SvarSlett
 4. Jeg synes det er så gøy å være på denne listen :D
  To ganske nye blogger jeg følger og elsker er:

  http://theyoungveg.wordpress.com/

  og

  http://veganmannen.wordpress.com/

  SvarSlett

 5. vet ikke om min blogg er verdig akkurat :) men jeg er en ganske fersk veganer (siden februar). på bloggen skriver jeg om litt av hvert, men mesteparten mat. jeg er veldig dårlig til å lage fancy mat, så da blir det mat som stort sett alle kan lage :)

  link:
  http://minesmaaeventyr.blogg.no

  SvarSlett
 6. Veggie in norway = vegetarfamilien, så vidt jeg vet (iflg facebook) :)

  SvarSlett
 7. Takk for at du inkluderer matbloggen min i oversikten!

  Heldigvis ser flere og flere verdien av å spise grønt, men jeg tror det på sett og vis er geografisk betinget. Jeg bor på et forholdsvis lite tettsted, og jeg opplever særlig de sosiale aspektene ved veganisme som tidvis ganske utfordrende. Men for all del, det går framover. Nå har jeg til og med greid å overtale min lokale Coop til å ta inn AlproSoyas vegansmør, ho-ho!

  PS. Jeg digger den svenske matbloggen Veganmage (www.veganmage.se). Bloggen er ikke så aktiv for tiden, men den er aldeles fantastisk!

  SvarSlett
 8. emmaslebsager.dk. hun skriver på dansk om at være vegetar, at dumpster-dive, at bruge mindre affald og alt muligt andet spændende!

  SvarSlett
 9. Jeg digger bloggen din Jane! Har funnet mye artig jeg lager! Jeg har vært vegetarianer hele livet, så jeg syntes det er så artig å lese blogger og annet der folk er bevisste. Da jeg vokste opp var jeg veldig "rar" fordi jeg alltid hadde egen mat med meg i bursdager;) Jeg blogger ikke bare om mat, eller bare om vegetar ting. Jeg blogger om både om kreative sysler, grønne vekster og særlig om gårdsliv, fordi jeg driver en økologisk gård...titt gjerne innom:)
  jordijenta.com

  SvarSlett
 10. Linn Elise Jakhelln10. oktober 2012 kl. 15:28

  Hei,

  supert med en liste over grønne blogger!

  NOAH har en egen side med veganske oppskrifter, hvor det både er bidrag fra organisasjonens egen matblogger Ragnhild, og fra et nylig utgitt oppskrifthefte. Alt helt vegansk, så klart! :) http://www.dyrsrettigheter.no/oppskrifter/

  SvarSlett
 11. Jeg har en matblogg som heter Matvrak, som handler om mat. Haha. Jeg er vegetarianer, så bloggen kommer til å ha oppskrifter på vegetarmat og annet relevant. Blir nok en del lenking hit, for jeg er så glad i oppskriftene dine!

  SvarSlett
 12. Så lang og fin liste! :D Jeg har lagt ned min gamle blogg (icefeather.blogg.no) og blogger nå (om enn noe sporadisk) på spisgront.wordpress.com :)

  -Bente

  SvarSlett
 13. Så hyggelig at vi står på listen din! Flott blogg du har :) Vennlig hilsen Veggisen

  SvarSlett
 14. Jeg er kanskje teit som kommenterer på et så gammelt innlegg, men jeg gjør det likevel: Så utrolig flott med en sånn liste! Grønne blogger trener vi flere av, og slike lister hjelper oss med å backe hverandre opp og knytte sterkere bånd og nettverk :) Kanskje jeg kan få min blogg på lista også? :3 Jeg er veganer og driver bloggen www.gaiadottir.blogg.no. Det er ikke så mange oppskrifter eller mat-relatert der ennå, men jeg har bare blogget i et år, så det kommer nok mer etterhvert! Jeg skriver også for det meste på engelsk, men det kan fortsatt endre seg :)

  Ps: Jeg er så takknemlig for at bloggen din finnes, for den er fantastisk! <3 Gratulerer så mye med prisen for årets matblogger! Det er vel fortjent! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig med kommentarer, uansett hvor gammelt innlegget er :)))
   Denne lista trenger nok en liten oppdatering snart, er ikke alle bloggene der som er aktive lenger og flere nye har kommet inn. Deg for eksempel :) Takk for linken, skal legge deg til.

   Og tusen takk for det, det er så stas å ha vunnet årets matblogg :D

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...