Bloggbursdag: 2 år i dag!

Veganmisjonen Vegansk Matblogg Veganblogg Oppskrifter Veganmat Vegetarmat
I dag fyller VeganMisjonen 2 år!
Og dette var bloggen som egentlig aldri skulle være noe mer enn en privat kokebok...

Utdrag fra den aller første nervøse åpningsposten: 
"I dag åpner jeg bloggen min for dere der ute!
Inntil desember i fjor besto min kokebok av en haug med løse lapper liggende rundt omkring i hyller og skap.
Men så fant jeg ut at det var noe som het blogg." 
...
"Jeg hadde absolutt ikke tenkt at dette skulle offentliggjøres noensinne. Men men.
Håper noen der ute vil finne fram til denne siden og at oppskriftene mine kan bli til glede for flere."
...


Det er fint å se tilbake på alt det positive som har skjedd i løpet av disse to åra.
Jeg haddde aldri trodd at det skulle utvikle seg til å bli så stort som det er i dag. Herlighet.

- Fra å starte på null har VeganMisjonen nå godt over 100.000 lesere månedlig.
- Det ligger nå nærmere 300 oppskrifter ute på bloggen.
- I fjor sommer gav jeg ut min første kokebok og planlegger nå bok nummer to.
- Flere spennende prosjekter er på gang!

Gøy!

Men det er ikke bare på min blogg at det skjer positive ting.
Interessen for vegan- og vegetarmat generelt øker i lille Norge. Yess! Jeg har inntrykk av at folk er mer og mer nysgjerrige, interesserte og åpne for at det går an å spise noe annet en kjøtt, og at det finnes uendelig mye spennende vegan-/vegetarmat. Jeg merker dette konkret gjennom alle tilbakemeldingene jeg får, og ved stadig oftere henvendelser fra hoteller, restauranter, magasiner, nettsider, organisasjoner, festivaler osv.

I praksis trenger vi ikke å gå lenger enn til butikken for å bekrefte den postitive trenden. Det blir nemlig stadig bedre utvalg av veganvennlig mat. Selv om vi har en lang vei å gå på dette punktet, går utviklingen den rette veien. Noen eksempler: De fleste dagligvarebutikker selger nå vegetabilsk melk. Enkelte selger også vegansk ost, fløte, iskrem, smør m.m. Meny har i år tatt inn Alpro smør og soyayoghurt. Linser og bønner er ingen sjeldenhet lenger, og Rema selger tørre linser i 2-kilosposer. Deli De Luca har i løpet av det siste året lansert veganske supper og muffins. Det neste blir forhåpentligvis veganpølse, burger og pinneis på kiosken!

(Nesten) helt melkefri hylle på Meny:

Veganmisjonen Vegansk Matblogg Veganblogg Oppskrifter Veganmat Vegetarmat

Da jeg startet VeganMisjonen,
fantes det (såvidt meg bekjent) ingen andre norske veganske rene oppskriftsblogger. Jeg følte meg litt alene i det store blogglandskapet. Den eneste bloggen jeg fant var den flotte Veggie in Norway (som forøvrig nå er lagt ned).
I dag er situasjonen en helt annen! Flere og flere blogger nå med fokus på veganisme og vegetarisme. Og de blogger ikke bare matoppskrifter, men også om livsstil, etikk, forbruk, mote, hverdag osv. Det er herlig å se at det spirer og gror der ute!

Se bare her! Dette er en liste med linker til små og store norske bloggere som har fokus på vegan-/vegetar.

(i alfabetisk rekkefølge)
A case of me
A vegan food story
Basisk mat
Beatle
Benteblogg
Bevisst forbruk
Coffeine
Dyrevennlig hverdag
Elin Larsen
En farlig galei
Ekstremt bra utrolig fint
Feed me
Fleksitarianerliv
Frustrerende
Frøken Bittersøt
Full of life
Green is the new black
Kikertterroristen
Living natural vegan
Lovely Liller
Marte Bergseng
Men hva spiser du egentlig?
Mjuuugly
Naturlig livsstil
Negativeganer
Poppyland
Pål W. Thorbjørnsen
Ragnhild Nordrum
Remingu
Sigrids lille verden
Siljes reise
Sunn middag
Super livsstil
The vegan bikini team
Tinekatrine
Veganeren
Veganerliv
Vegankontoret
Vegan Voff
Vegetarbloggen
Vegetarisk kokeblogg
Veggisbloggen
Veggis Veggis
Vilje Bech
Zen of Carita

FANTASTISK!

Er det noen jeg har glemt i forbifarten? Eller har DU en blogg som burde stå på lista?
TIPS MEG! :D


Til slutt...
Takk til alle dere som har fulgt VeganMisjonen disse to årene! Takk for alle kommentarer, spørsmål, tips, oppmuntringer, entusiasme, interesse og smil dere kommer med i kommentarfelt, på mail, på facebook og twitter. Hver og en av dere blir satt stor pris på :D

Og gjett hva. Jeg har ikke tenkt å gi meg med bloggingen ennå, så følg med videre!


Nå blir det fest!

Veganmisjonen Vegansk Matblogg Veganblogg Oppskrifter Veganmat Vegetarmat

 * * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

38 kommentarer :

 1. jeg synes tine katrine (blogg.tinekatrine.com) fortjener en plass på listen - hun skriver kanskje ikke mye oppskrifter og sånn, men har hatt mange fine innlegg om dyr og er veganer og opptatt av slike greier. og bloggen hennes er nydelig og verdt et besøk. nevner det bare jeg, altså.

  ellers: gratulerer så mye! bloggen er fantastisk, og himmel og hav, så langt du har nådd.

  SvarSlett
 2. Tusen hjertelig takk :))
  Og tinekatrine er herved lagt til i lista. Visste jeg kom til å glemme noen ;)
  Takk!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med bloggbursdag! Gleder meg masse til nye oppskrifter og ny kokebok! :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med bloggbursdag! Og takk for mange flotte oppskrifter! Jeg lagde linsepostei ca etter din oppskrift for en ukes tid siden, og den ble rett og slett kjempegod. Linsepostei har seilt opp som nytt favorittpålegg og bidratt til at jeg har klart å kutte ned (nesten kutte ut faktisk) osten :D

  Jeg har observert det samme som deg når det gjelder eksplosjon av blogger som skriver om både vegan-/vegetarmat, miljø og bevisst forbruk. Da jeg begynte å blogge om disse temaene for litt over 4 år siden, kunne jeg telle lignende blogger på ei hånd. Nå har jeg derimot mistet oversikten, og det gleder meg veldig å se :)

  SvarSlett
 5. Takk :)
  Så moro at du liker linseposteien! Den er fast inventar i kjøleskapet mitt for tida ;)
  Veldig gledelig å se alle de nye bloggerne ja, herlig! Vi får bare glede oss til fortsettelsen!

  SvarSlett
 6. http://www.remingu.com/ er forresten en blogg som fokuserer en del på veganmat. Hun som skriver bloggen er i ferd med å gå over fra å være vegetarianer til å bli veganer.

  Og jeg deler også selv en del av mine favorittvegetaroppskrifter på bloggen min (www.naturliglivsstil.blogspot.com). Vet ikke om den har gjort seg fortjent til en plass på lista da, siden den ikke er 100% vegetarisk ;)

  Gleder meg til å følge med på bloggen din i fortsettelsen også, og bli enda mer inspsirert til å prøve nye veganske oppskrifter :)

  God helg!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med bloggjubileum! :D

  SvarSlett
 8. Hipp hurra, blir gøy å følge deg i årene fremover også :-)

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye!!!! :-D Shit, du har fått til mye, og så sykt kult at boka skal bli oversatt.. Søtt det du skrev i den første bloggposten om at boka til nå hadde vært løse lapper :-)

  Og takk for link og en utrolig flott bloggliste!! Så mange vi er :-D Hurra for at veganlivsstilen vinner frem!

  SvarSlett
 10. Anne: Takker for tipsene! Remingu og Naturlig livsstil er lagt til :) God helg til deg også.

  SvarSlett
 11. Takk igjen, alle dere fine :)
  Nå er lista oppe i 36 blogger!

  SvarSlett
 12. Gratulere så mye med dagen. Jeg elsker bloggen din! Du har fantastiske bilder, oppskrifter og allsidig god mat. Takk for at du er du, deler av deg og din enorme kunnskap. Hipp, hipp hurra for deg ;-D

  SvarSlett
 13. Gratulerer med dagen! Håper du feires stort og fortsetter den gode bloggingen:)

  SvarSlett
 14. Hurra for VeganMisjonen!

  SvarSlett
 15. Gratulerer med dagen! :D Du har vært til STOR inspirasjon så langt, gleder meg til å følge deg videre! :)

  SvarSlett
 16. Gratulerer og takk for all inspirasjon:)

  SvarSlett
 17. Gratulerer så meget! I løpet av to år har du delt mange spennende og fantastiske oppskrifter og flotte samt svært fristende bilder :) Har prøvd flere av dine oppskrifter og har vært meget fornøyd med resultatet! noe har jeg postet på bloggen men kanskje ikke med like vellfortjente bilder :P Lover forbedringer altså! Og må bare si at jeg *gleder meg virkelig* til bok nr 2 kommer! Drømte om det allerede mens den første boka var fersk ;) Og så koselig at du nevnte meg også i blogg listen <3 Takktakk :)

  SvarSlett
 18. Takk for at du la ut bloggen min på listen! :D Og gratulerer med blogg bursdag! (elsker panda-bildet ditt på toppen! Hvor bra det er for pandaen å spise bløtekake er kanskje en annen sak ;)

  SvarSlett
 19. Gratulerer med 2årsdagen! Har du virkelig ikke holdt på lenger?! Jeg elsker både bloggen din og kokeboka di, og gleder meg til å følge deg videre.

  Jeg er ikke den flinkeste i verden til å legge igjen kommentarer, men både jeg og samboeren har stooor glede av oppskriftene dine. Vi er riktignok verken veganere eller vegetarianere, men ønsker å spise mindre kjøtt og mer grønt. Det er ikke noe problem å finne en mettende vegetarrett her hos deg - og impulsgratengen har blitt en favoritt hos oss begge. :)

  Mjuuugly fortjener forresten en plass på lista di hun også (mjuuugly.blogg.no) - hun poster masse deilige oppskrifter på vegetarisk og vegansk mat og godis. :)

  Tusen takk for at du deler! :D <3

  SvarSlett
 20. Gratulerer så masse med bloggdagen!!!! Digger bloggen din! En helt fantastisk inspirasjonskilde! =D

  *blåse i tute og kaste konfetti*

  SvarSlett
 21. Takk og takk og takk, fine dere :) Stas med bloggbursdag ;)

  SvarSlett
 22. Gratulerer med bloggbursdag! Dette var et herlig innlegg å lese. Jeg er glad for at du åpnet bloggen for oss også. Bloggen din har aboslutt vært med på å åpne opp øynene for at det finnes MYE spennende og herlig veganmat og jeg vil si at bloggen din er en av bloggene som har påvirket meg til å gå fra vegetar til helt vegan.
  Du må gjerne inkludere bloggen min i listen din også forresten :)

  SvarSlett
 23. Gratulerer med bloggbursdag, kokebok og andre spennende prosjekter! Elsker bloggen din, den er så inspirerende! :D
  Og før meg gjerne på listen din! :)

  SvarSlett
 24. Hurra, og gratulerer med dagen! Bloggen din ga meg masse masse inspirasjon da jeg gikk over til å bli veganer (og gjør det fortsatt også altså;)

  Jeg har en blogg der jeg av og til skriver om dyrs rettigheter. Jeg har ikke lagt ut oppskrifter, og skriver ganske sjeldent, så jeg vet ikke om det kvalifiserer til lista di;)

  Lykke til med kokebok nummer to, den skal garantert kjøpes!

  SvarSlett
 25. Gratulerer med bloggbursdag! Gleder meg til mer inspirasjon :D

  SvarSlett
 26. Gratulerer så mye!! Jeg elsker bloggen din, og "Krydderstekte kikerter med persillerot" er blitt min spesialitet ;)
  Tusen takk for mange gode og spennende oppskrifter!

  SvarSlett
 27. Du er så utrolig flink! Superdeilige oppskrifter. Jeg planlegger å starte en ny blogg om forhåpentligvis ikke så veldig lenge. Den blir vegansk, som meg. Den forrige bloggen min ligger fortsatt åpen for alle, og da jeg hadde den var jeg vegetarianer – så det er masse oppskrifter der også.

  SvarSlett
 28. Altså; http://enfarliggalei.blogspot.com/ :)

  SvarSlett
 29. Gratulerer :D To år er jo fantastisk!!
  Og hihi, så artig å se navnet mitt på den lista! Det var koselig :)

  SvarSlett
 30. oi, ble overrasket over å se min blogg på den lista. føler ikke jeg skriver nok om vegansaken (selv om jeg har veldig lyst, bare orker ikke). koselig uansett! og hurra for to år, er veldig glad i bloggen din!
  jeg kom forresten til å tenke på noe for noen dager siden, så passer kanskje å spørre om det nå: spiser du noen gang ute? kanskje du kunne laget en liten oslo-veganvennlige-spisesteder-guide? (passer kanskje ikke helt inn i bloggtemaet da, så forstår hvis du ikke vil)

  SvarSlett
 31. tinekatrine: Takk :)
  Når det gjelder vegan Oslo-guide, så er det et kjempebra tips. Kunne tenkt meg å lage reportasjeliknende artikler fra steder i Oslo. Er jo stadig ute og spiser :) Men det kommer jo til å ta litt tid.
  Inntil videre så kan jeg anbefale veg-veg sin guide:
  http://veg-veg.no/lokalguide/oslo/spisesteder_rent_vegetarisk

  SvarSlett
 32. Ekstremt bra utrolig fint (ekstremtbra.blogspot.com) gjør meg varm om hjertet, og er full av fantastiske vegetaroppskrifter (mange av oppskriftene lar seg veganisere). Nyoppstarta Poppyland (poppylandet.blogspot.com) er også flott.
  Takk for at du inkluderte matbloggen min i oversikten :)
  I dag skal jeg ha kikertburgere med spinat og lime til middag :D

  SvarSlett
 33. Takk for tipsene, kikertterrorist. Herved lagt til i lista som nå er oppe i hele 45 blogger!
  Håper burgerne ble gode :D

  SvarSlett
 34. Wow, ble helt utrolig glad når jeg så at du tok med bloggen min på listen din! Jeg er stor fan av bloggen din og det du gjør, og oppskriftsboken din står såklart i stuen på kollektivet mitt, slik at alle skal få se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart du er med! :) Stolt over å høre at boka mi står i stua di :))

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...