Ferske rundstykker NÅ!

Oppskrift Raske Kjappe Enkle Saftige Rundstykker Scones Soyamelk Kveldsmat
Når brødboksen plutselig er tom, og du verken har tid eller ork til å bake...
Dette er en enkel og kjapp hverdagsoppskrift som bidrar til å gjøre livet litt lysere. Jeg lager ofte disse til kveldsmat, og det tar max 15 minutter, inkludert steking!

De er kanskje ikke de vakreste rundstykkene i verden, men det er heller ikke meningen. Jeg garanterer at du kommer til å bli veldig glad i dem allikevel :)(6 stk)
ca 4,5 dl fint speltmel eller hvetemel
1 dl små havregryn
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl gresskarfrø
1 toppa ts bakepulver
1 liten ts natron
1/2 ts salt
2 dl soyamelk eller annen vegetabilsk melk
en god dæsj olivenolje

Oppskrift Raske Kjappe Enkle Saftige Rundstykker Scones Soyamelk Kveldsmat

1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett soyamelk og olje og rør raskt sammen. Om deigen virker klissete, tilsett litt mer mel.
3. Løft deigen ut av bakebollen og form den kjapt til en tykk pølse med hendene. Del i 6 omtrent like store deler og legg på en bakepapirkledt stekeplate. Ikke behov for noe elting her, og de trenger slett ikke være perfekte. Jeg bruker en saks til å dele med, enkelt og greit og minst mulig søl.
4. Stek på 225 grader i 10-12 min, til de er såvidt gylne på toppen.


* Andre typer frø kan også brukes, så lenge det blir 1 dl frø til sammen.

* Nyt rundstykkene sammen med en stor kopp soyamelk-kakao. Det er så godt det!

* Se flere sconesoppskrifter her.


Oppskrift Raske Kjappe Enkle Saftige Rundstykker Scones Soyamelk Kveldsmat

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

43 kommentarer :

 1. Hei. Kjempegode scones!! Kan eg legge ut oppskrifta og linke til deg? :) Sara

  SvarSlett
 2. Så bra de falt i smak! Har laget de flere dager på rad nå selv, kjekt med kjappe oppskrifter.
  Du må gjerne linke, men jeg ser helst at selve oppskriften blir her :)

  SvarSlett
 3. Kjempegode og superraske!!! Tusen takk :):)

  SvarSlett
 4. Perfekte! Disse kommer jeg til å lage flere ganger, utrolig enkelt og kjapt :D

  SvarSlett
 5. Supert, jeg tester med glutenfritt mel og havregryn til kvelds!

  SvarSlett
 6. Yess!!! Tusen takk for oppskrift :)))

  SvarSlett
 7. Hei. Kan sconesene bakes uten natron? Det er søndag og nærmeste søndagsåpne butikk er ett stykke unna og tviler på at de har natron som førstevalg når sultne mennesker skal handle der. :) håper du hadde det hyggelig i går for det hadde jeg. Kjempe god mat og flott foredrag av Pål.

  SvarSlett
 8. Glem det jeg fant ut av det:) gode ble de:)

  SvarSlett
 9. Rakk ikke å svare deg innen du hadde prøvd, men så bra det fungerte uten natron også. Da vet vi det! :)

  SvarSlett
 10. Går det fint an å lage disse uten melk? Er tom :(

  SvarSlett
 11. Lagde de med vann, og de ble kjempegode :D Takk igjen for fantastiske oppskrifter!!

  SvarSlett
 12. Så flott! Takk for tilbakemelding, da vet vi at de blir gode med vann også :)

  SvarSlett
 13. Prøvde denne oppskriften før i dag og sier meg enig med resten: SÅ kjappe og SÅ gode! :) Jeg brukte halvt om halvt med fullkornshvetemel og vanlig hvetemel, og linfrø og gresskarkjerner som frø. Mmm, denne blir nok en "gjenganger" på kjøkkenet!

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Kjekt med litt grovt mel i deigen også ja. Supert at de falt i smak!

   Slett
 14. Manko på gulrøtter sendte meg fra gulrotsconesoppskriften og hit. Heldigvis. Talerne før meg har så rett; disse rundstykkene er fantastisk gode! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg i det! ;D Digger at de er så kjappe å lage.

   Slett
 15. De så gode ut. Lurer på om jeg skal sette deig til no knead rundstykker nå, eller heller satse på disse i morgen.
  Har dårlig erfaring med å bake no knead brød...

  SvarSlett
  Svar
  1. Spent på om du prøvde :)
   Jeg har ekstremt god erfaring med no knead, håper du oppklevde det samme!

   Slett
 16. Hei Jane!
  Da jeg går på steinalderkost, skal jeg ikke ha kornprodukter. Tror du denne ville fungert med mandelmel eller noe sånn i stedet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Du, mandelmel har jeg faktisk aldri prøvd, så jeg aner ikke. Prøv og se hva som skjer! :D

   Slett
 17. Dette ser kjempe enkelt og godt ut! Må testes :D

  SvarSlett
 18. Dette så jo genialt ut for meg som ikke har lyst å bruke så lang tid på kjøkkenet noen ganger, dette skal jeg prøve, bruker jo en del speltmel også.Takk!

  SvarSlett
 19. Hei Jane, disse var helt fantastisk gode og den beste oppskriften med bakepulver jeg har prøvd! Mine ble ganske mye lysere enn de på bildet, men du har kanskje brukt speltmel der? Jeg brukte hvetemel. Kjempegode, takk for oppskrift! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! Så kult å høre! Mulig det var speltmelet som gjorde mine mørkere, men det kan like gjerne ha vært lyssettingen på bildet :)

   Slett
 20. "Herregud, skal jeg liksom elske disse maltrakterte bombene??" tenkte jeg da jeg så resultatet av mitt overdådige kliss inni stekeovnen.... tok de ut, kuttet de opp - har spist 3 av 6 rundstykker til kvelds og hører englesangen fremdeles!! Brukte sesamkjerner og hampfrø, så sunne ble de også!! Takk for knall oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, maltrakterte bomber ja :D Godt at det er smaken som teller <3

   Slett
 21. Takk for en super oppskrift Jane! Elsker at de er så raske å lage :-)

  SvarSlett
 22. Fikk meg en juicer til jul, og etter 3 prøvejuicinger er jeg allerede helt hekta! Men det blir jo en del rester til overs... Denne rundstykkeoppskriften har vært en favoritt hos meg lenge, og i går smelte jeg sammen en ladning igjen - og blandet inn fruktrestene i deigen. Mmmm, de ble veldig gode og saftige! :D Takk for en super oppskrift som jeg har brukt mye!

  SvarSlett
 23. Gjett om disse er redningen når både brødboks og konto er tom!! :D

  SvarSlett
 24. Hei! Kan jeg sløyfe nøttene/frøene? Skal lage til noen som ikke er så glad i nøtter og frø i bakst.

  SvarSlett
 25. Disse har blitt en favoritt her i huset, bruker oftest gresk yoghurt og varierer litt med melblandingen

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre! En ofte anvendt oppskrift her i huset også, enkel og rask. Og god :D

   Slett
 26. Hvor lenge står disse seg i en pose? Et par dager?

  SvarSlett
  Svar
  1. De smaker aller beste helt ferske, som scones gjerne gjør. De holder seg fine i noen dager, blir ikke dårlige på noe vis, men de blir fort litt tørre og kjedelige. Beste måten å oppbevare dem på er å fryse dem ned :) Del dem i to og frys ned, så går det fort å tine.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...