Kjøkkentips: Kunsten å lage veganske burgere


Veganske burgere og middagskaker (ikke kake som i dessert, men som i kjøttfri kjøttkake) er noe jeg lager ofte og med stor variasjon i ingredienser og dertil resultat.
Det er morsomt å slenge sammen en farse etter "man tager hva man haver"-prinsippet og alltid like spennende å se hvordan resultatet blir denne gangen.Det er uendelig mange måter å variere en farse på: finkuttede/raspa/kokte/rå/stekte/moste grønnsaker, bønner, nøtter, frø, tofu, TVP, brødsmuler, havre, ris, bulgur, korn osv.
Som smakssettere kan du variere med alt av urter og krydder, salt, løk, soyasaus, nøttesmør, miso, buljong, bjäst, ingefær, chili osv.

I utgangspunktet er det altså både gøy og enkelt å lage veganske middagskaker og burgere. Men de har dessverre en lei tendens til å ende opp med ulike skavanker, enten smuldrer de og faller fra hverandre når de stekes, de blir for kompakte eller for våte, seige, bløte eller ustekte inni.

Utfordringen er å få til en farse som henger sammen samtidig som den ikke er for kompakt.

Noen triks:
- For å få farsen til å henge sammen, bruk litt mel i farsen: vanlig fint mel, kikertmel, linfrømel, johannesbrødkjernemel, fiberhusk, potetmel eller liknende. Havregryn fungerer også kjempefint. For mye mel setter melsmak på burgerne, så ikke overdriv.

- La farsen stå og hvile litt og ALLTID prøvestek en burger. Da ser du lettere hvilken konsistens du ender opp med og kan ev. spe på med mer væske eller tørt for å få riktig konsistens på farsen.

- Ikke bruk for mange moste ting i en farse, da blir det mer purè enn burger.

- Smak på farsen. Kanskje trengs litt mer salt eller krydder.

- Stek en haug burgere når du først er igang og frys ned de du ikke bruker. Kjekt å ta opp og varme til middag eller en kjapp lunch.

Til slutt:
Om de ikke blir perfekte hver gang, så er det smaken som teller! :D


LYKKE TIL!

* Se oppskrifter på alle mine veganske burgere og middagskaker HER. Kanskje finner du noen du har lyst til å lage i dag?

Tips Hvordan Lage Vegetarkaker Vegankaker Byggryn Barley Middagskaker

* * * Kjøkkentips på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

4 kommentarer :

 1. fantastisk side...denne kommer jeg til å bruke mye!!! singel? hahah : )

  Levi

  SvarSlett
 2. Takk for det og hehe ;) Lykke til med kokkeleringen!

  SvarSlett
 3. Den siste tiden har det blitt ekstra ille å spise kjøtt fordi jeg tenker stadig mer på all lidelsen, og nå er jeg i ferd med å bryte sammen av en gnagende samvittighet. Kjøttindustrien kan aldri rettferdiggjøres. Denne bloggen kan bli redningen! Er så glad for at du har en egen side om pålegg, for det et ofte der jeg går tom for idéer og matlyst. Og så virker det som du bruker ingredienser som jeg faktisk kan klare å skaffe uten å tråle hver bidige eksotiske forretning. Noen av dem selger halal/kosherkjøtt og det blir for min del også galt. Så tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Skjønner godt den følelsen... Det var nok også den største grunnen til at jeg selv sluttet å spise kjøtt, og siden egg og melkeprodukter. Nå er det flere andre grunner til det også, blant annet stor matglede :D
   Så om du tar skrittet helt ut, har du mye godt å glede deg til!

   Jeg blir veldig glad om jeg kan være til inspirasjon på matfronten, det er bare å forsyne seg av alt du har lyst på her inne. Og de aller aller fleste oppskriftene inneholder helt vanlige ingredienser som du sier, det er en fordel :)

   Masse lykke til! Hørere gjerne fra deg igjen om hvordan det går om en tid, og bare spør å grav om det er noe du lurer på, den minste ting :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...