Kakao - flytende godhet

En stor kopp med varm kakao hjelper mot det meste.
Også veganere eller melkeallergikere kan kose seg med deilig kakao. Løsningen: vegetabilsk melk!(1 kopp)
2 dl soyamelk (eller annen vegetabilsk melk, feks nøttemelk, rismelk, havremelk)
2 ts kakaopulver
søtning etter eget ønske

1. Visp inn kakaopulver og søtning i melka og varm den til den såvidt er kokende. Visper du litt underveis, får du deilig skum på toppen.
2. Finn fram den største koppen du har og fyll den med flytende godhet.


forslag til variasjon:
* Tilsett bittelitt kaffipulver, og du har en mokkao ;)
* Påspander en kremdott på toppen og strø over litt kanel, kokos eller kakaopulver = KOS!
* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

13 kommentarer :

 1. veg-veg.no hadde en lignende oppskrift som jeg prøvde: soyamelk og kakao. Resultatet ble en besk og fæl drikk :S var det fordi jeg brukte soyamelk med søtning?

  SvarSlett
  Svar
  1. Soyamelk og kakao er en bankers kombinasjon etter min smak, ikke besk og fæl i det hele tatt, huff det var jo ikke bra :p

   Kan det være at melka hadde gått ut på dato? Eller så kan det kanskje ha noe med søtningen å gjøre som du sier. Eller kanskje du ikke liker soyamelk? Kanskje prøv med rismelk neste gang? Den er veldig mild og søt i smaken.

   Slett
 2. ...mon tro om det går an å lage varm kakao med vegetabilsk melk og rett og slett opphakket sjokolade? Har noen plater med vegansk "melke"sjokolade til overs.... hmm....
  (Tips til deg, og beklager hvis jeg virker masete: Lag forskjellige kopper med varm kakao med forskjellig typer melk: én med rismelk, én med havremelk, osv., og skriv ned hvilken type kakao du brukte. Forrige gang brukte jeg Alpro sin "vanlige" soyamelk og noe Fairtrade kakaopulver...noe som ikke ble godt :S )

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jeg love deg at går an! Smelte sjokoladebiter i melka = NOM!
   Ja, vi har alle våre favoritter. Tror min kakaofavoritt er soyamelk, brunt sukker og øko raw kakao <3

   Slett
 3. Jeg har Provamel soyamelk med vaniljesmak og vegansk sjokolade fra Plamil...kan det brukes? Ifølge Vegansamfunnet.no kan søtet soyamelk brukes til "drikke, søte retter/baking"...

  SvarSlett
 4. Da har jeg prøvd 2 1/2 dl soyamelk med vanilje og ca 8 ruter (de var bittesmå) med Plamil melkefri sjokolade.... smakte uvant, men det var godt likevel :)

  SvarSlett
 5. Kan jeg bruke "Kakaopulver" fra Økosjokolade? http://www.okosjokolade.no/alle-produkter/produkt/17-kakaopulver-okologisk-200-gr
  (skal lage energikuler, (fra RAW-boka), og de ber om "rått kakaopulver"...fant ingen slike oppskrifter her, så jeg gikk inn på kakao og satser på at det går :) )

  SvarSlett
  Svar
  1. Den du linker til der er vel rå? Uansett, om det står rått kakaopulver, så er det hipp som happ om du bruker ikke-rått kakaopulver i en oppskrift, om ikke du holder deg strikt til en raw-diett og tror på at rå mat er mye bedre for kroppen din :)

   Slett
 6. Kakao gjord på havredrikk fungerer utmerket. Ekstra deilig å dyppe makronboller i kakaoen. Å mai gadd! Boller og varm kakao må smake himmelsk på skogstur eller på stranden.

  Makronboller er kanelboller, fast med masse makron i svingene. Jeg brukte havredrikken i makronblandingen, og det fungerte like bra som meierifløte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååh, nå fikk jeg også lyst på kakao og boller!!! :D De markonbollene dine høres jo kjempedigg ut <3

   Slett
 7. Jeg brukte 2 dl og 25-30g økosjokolade fra coop. YUM. :) Gleder meg alt til neste kopp - det blit nok ikke lenge til. Takk for mange gode oppskrifter, vaflene dine lager ca en gang i mnden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm, høres deilig ut <3 Takk for at du bruker bloggen og nom for vafler en gang i måneden!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...