Kjøkkentips: Elektrisk kaffikvern

Elektrisk Kaffikvern Kaffekvern Male Mel i Electric Coffee Grinder
Med en elektrisk kaffekvern kan du male ditt eget mel.
Det er mye rimeligere enn å kjøpe alle disse "eksotiske" melene, og det går superraskt.
Jeg liker å variere meltyper i matlagingen, det er både sunt og mye mer spennende.

Jeg bruker min kaffikvern til å male blant annet: hel bokhvete, hel quinoa, havregryn, ris, linser, linfrø, sesamfrø, chiafrø, solsikkefrø, hampfrø, amaranth. Osv osv.


  
Her er det linfrø som skal males. Et halvt minutts during...

Elektrisk Kaffikvern Kaffekvern Male Mel i Electric Coffee Grinder

Og vips! Linfrømel!

Elektrisk Kaffikvern Kaffekvern Male Mel i Electric Coffee Grinder

* * * Kjøkkentips på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

6 kommentarer :

 1. Jeg drikker ikke kaffe, men jeg må visst få meg en slik en!

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg er en ivrig leser av bloggen din og koser meg med oppskriftene dine! :-) Dette var en god idé! Lurer på hva slags type kaffe-kvern du bruker? Ser det er stor variasjon i prisene på disse kvernene, så lurer på hvilke typer som klarer å kverne sesamfrø, linser osv til fint mel. Kan du bruke denne til å lage kikertmel?

  SvarSlett
 3. Hei Therese.
  Før brukte jeg en liten kaffekvern, den du ser på bildet, kjøpt på Jernia for ca 200 kr.
  Den kunne male det meste, feks linfrø, bokhvete, quinoa, sesamfrø, linser, amaranth, chiafrø, hampfrø osv. Men kikerter ble vanskelig. De er jo for store og harde.
  Kverna tok dessverre kvelden etter et års heftig bruk. R.I.P.

  Nå har jeg kjøpt meg en kornmølle som er tilbehør til min superduper Kenwood kjøkkenmaskin. Den har fordelen at den maler raskere og tar større mengder av gangen. Aberet er at den ikke er like bra på fettholdige frø som linfrø og hampfrø, samt at den ikke klarer å male linser..

  Jeg ville gått for den billige varianten :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for så utdypende svar, Jane! :-D Om din tidligere kaffekvern til 200 kr fungerte så godt, tror jeg virkelig at jeg må skaffe meg en sånn! :-)

  SvarSlett
 5. Jeg maler linser, havregryn og linfrø på min ca 50 år gamle elektriske kaffekvern. (Tror det må ha vært den første på markedet.:)) Har vært usikker på bokhvete, hirse og quinoa, de skal jo skylles så godt før man bruker de. Hva gjør du? Det blir jo veldig tungvint om man skal skylle- tørke og så male?
  Hilsen Åse Dybvik

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, 50 år gammel kaffekvern! Herlighet, det er jo helt rått! Jeg husker jeg malte quinoa, bokhvete og hirse på min kaffekvern, men linser hadde den litt problemer med, siden de er så harde. Noe quinoa man får kjøpt er , ettersom jeg har forstått det, ferdig til bruk og trenger ikke å skylles. Jeg pleier faktisk ikke være så nøye på det ;) Blir veldig tungvint å skulle skylle og tørke ja.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...