Veganmisjonen tester: Proteinpulver og kosttilskudd fra Arnika.no

#reklame

Jeg har testet nye veganske produkter!

Opp gjennom årene har jeg smakt utallige veganske proteinpulver. Utvalget i Norge har ikke vært veldig rikt, så ofte har jeg bestilt på nett fra utlandet. Jeg gledet meg derfor stort til å smake på Plantforce synergy sine proteinpulver, for disse er enkle å få tak i og fås kjøpt over hele landet på helsekostbutikkene Life og Sunkost, samt på nett hos arnika.no.

PS: Rabattkode til veganmisjonens lesere nederst i artikkelen :D

Plantforce synergy er hovedsponsor for Oslo Vegetarfestival 2019, så jeg hadde store forhåpninger om at dette kunne være bra saker.

Konklusjonen er: Dette tar kaka!
Jeg er skikkelig fornøyd. Både smak, duft og tekstur innfrir så det synger.

Proteinpulveret kommer i 4 smaksvarianter: naturell, berry, vanilje og sjokolade. Mine to favoritter er sjokolade og berry! Alle aromaene er fri for allergener som melk, soya, hvete, egg og gluten og 100% veganske. De er også raw og fri for kunstige tilsetningsstoffer. I smakene berry, vanilje og sjokolade brukes naturlig stevia som søtningsmiddel. Naturell er usøtet og passer ikke like godt til å blande kun med vann, etter min smak. Men i feks en smoothie eller grøt funker den knallbra.

Brun ris, erter og hamp
Pulverne er basert på protein fra brun ris, erter og hamp. Til sammen gir dette en komplett aminosyreprofil, noe som betyr at det inneholder alle de essensielle aminosyrene (byggesteinene for proteiner) som kroppen ikke kan lage selv, og som vi må tilført via kosten.


Den ultimate proteinpulvertesten
Den enkleste måten å teste om et proteinpulver smaker godt eller ikke, er for meg å blande med bare vann. Det er slik jeg ofte bruker proteinpulver i praksis, når jeg ønsker å fylle på med en kjapp proteindose etter en treningsøkt. Medbragt shakerflaske på gymmet med ferdig dosert pulver, tappe kaldt vann fra springen, riste godt og drikke som en rask shake.

Tidligere har jeg kun funnet ett vegansk proteinpulver jeg likte å drikke på denne måten, men det er nå ute av produksjon. Derfor var det en knallbra erfaring å teste dette pulveret. De tre typene med smak funker faktisk veldig bra smaksmessig kun utblandet i vann.

Ellers:
Proteinpulveret blandes enkelt med væske, og noe av det jeg liker spesielt godt, er at det blir en nesten silkemyk blanding. Gleder meg til å teste dem videre i matlaging, som i pannekaker og annet snadder!

PS: Om du vil prøvesmake pulverne før du kjøper en stor pose, får du kjøpt 20 grams poser i nettbutikken.

Næringsinnhold per 100 g for Synergy vanilje:
Kalorier: 377
Fett: 6,5 g
Karbohydrat: 2,5 g
Fiber: 3,9 g
Protein: 76 g

Kosttilskudd

Jeg har også testet disse helt nye veganske kosttilskuddene fra Biosym: VegOmega-3, B12 og Omnivegan.


VegOmega-3 inneholder plantebasert Omega-3 med EPA og DHA fra mikroalger. OmniVegan inneholder 28 vitaminer, mineraler, antioksidanter og essensielle næringsstoffer i høye doser.

Spesielt B12-tilskuddet ble godt mottatt her!

Jeg gir tommel opp for følgende når det gjelder B12-tablettene:
1. Veldig små tabletter - enkle å ta.
2. De smaker som godteri, søte og gode. Smak av bringebær og jordbær! Ingen uggen ettersmak. Dette er en stor fordel, siden de skal tygges / løses opp i munnen for best mulig opptak.
3. Sukkerfrie, søtet med stevia.
4. Aller viktigst: De inneholder høydose B12, 1000 µg (mikrogram) per tablett. Det betyr at jeg som veganer ikke trenger å ta dem hver dag. Jeg personlig trives best med å ta en ukesdose av B12, og med disse holder det å ta to stykker en gang i uka, eventuelt én tablett to ganger i uka. Perfekt!

Av alle B12-tilskudd jeg har brukt, er denne ekstremt enkel og tiltalende å innta. Mye på grunn av smaken, og at tablettene er så små.

Rabattkode til Veganmisjonens lesere!


Bruk rabattkoden MAIVEGAN og få 25 % på Plantforce Synergy 400g proteinpulver og alle veganske tilskudd fra Biosym fram til 17. mai! Koden registreres i eget felt i handlekurven på arnika.no.


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

1 kommentar :

  1. Hei, har du laget noen pannekaker/vafler/sveler med dette proteinpulveret? :)

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...