Mine 10 favoritter fra Strömstad mat

#reklame
Stromstad Mat Gallerian Svenskehandel Veganmat Over Grensa Grensehandel Veganmisjonen Favoritter

Tidligere i sommer var jeg og shoppet på fantastiske Strömstad mat og fylte handlekurven med masse spennende veganske varer. Nå har jeg testet en god del av det jeg kjøpte, og det har pekt seg ut noen soleklare favoritter.

Her er min topp 10-liste (i tilfeldig rekkefølge):

1. OH! Finkorv som räcker lite längre - fra Astrid och aporna
Finkorv er en fantastisk god påleggspølse laget av hvetegluten, soyaprotein, maisstivelse og diverse krydder. "Räcker lite länger" står det på den, men den varte ikke lenge her i huset nei... Jeg alene spiste den opp på tre dager, og da måtte jeg virkelig holde meg i skinnet for å ikke spise opp alt på én gang ;) Knallgod på brødskiva!

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Pølse Pålegg Astrid Och Aporna Finkorv2. Mjölkfritt smakrikt margarin - fra Carlshamn mejeri
Vegansk margarin som har ordentlig fin "smør"smak. Jeg har smakt mange typer vegansk margarin, men denne er nok den som kommer nærmest smør. Den er tilsatt salt, noe jeg synes ofte mangler i andre melkefrie margarintyper. Kommer i denne gule pakningen som inneholder 60 % fett, og i blå pakning som er en lettvariant med 40 % fett.

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Margarin Smør Carlshamn Mjolkfritt

3. Delicatoboll
Vanvittig gode sjokoladeboller laget av blant annet havregryn, kokos, kakao og sukker. Kan minne om kokosboller, men har litt mer å bite i og er etter min smak mye bedre. Fås kjøpt i pakke på 15 stk, som vist på bildet under, eller liten pakke med 6 boller. PS: Disse burde komme med advarsel, så gode er de!

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Delicatoboll Kokosbolle Uten Egg

4. Oumph!
Denne supre kjøtterstatningen finnes i 8 forskjellige varianter: 3 uten krydder og 5 ferdigkrydrede. Jeg kjøpte én av hver, og av de jeg har rukket å smake på er de naturelle "Oumph pure" og "Oumph grill" favorittene. De er laget av bønner og kan brukes hvor man ellers ville ha brukt kjøtt, for eksempel stekt eller grillet, på pizza, i gryter, i pitabrød osv.

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Kjøtterstatning Oumph

5. Økologisk Risprotein raw kakao chai - fra Renée Voltaire
Den består av risprotein, kanel, kardemomme, maca, rå kakao og kokossukker. Proteininnholdet er på 54 %. Smaker veldig mildt i seg selv og er toppers som en proteinboost i smoothie, overnattet havregrøt, banan-iskrem eller kakao!

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Risprotein Chai Renee Voltaire

6. Tångcaviar - fra Lysekils
Tenk det, vegansk kaviar! Den er laget av tangekstrakt og kommer i sort og rød. Næringsinnholdet er ekstremt lavt, "hele" 4 kalorier per 100 gram faktisk, så denne spiser man for smaken og konsistensens skyld. Og kanskje litt for utseendet ;) Tangkaviaren har velsignet lang holdbarhet, jeg har fortsatt noe igjen i glassene jeg åpnet for to måneder siden, og de er like fine ennå. Smaker herlig på knekkebrød, brød eller kjeks sammen med smøreost, urter eller spirer.

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Kaviar Tangkaviar Fiskefri

7. Store krydderkverner - fra Kryddhuset
Jeg kjøpte med meg tre forskjellige: Salladskrydda, Grillkrydda og Chiliblanding. Salladskrydda har hittil vært mest brukt, og den er kjempegod på pasta, pizza, salater, ris, bønner - så å si til alt! Selve krydderkvernen er kjeramisk og virker å være av topp kvalitet så langt. Butikken hadde mange flere kryddervarianter enn disse tre, og man kan også kjøpe poser med påfyll når de blir tomme.

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Favoritt Krydder Saladskrydda

8. Sk*nka - fra Astrid och aporna
Vegansk skinke i tynne delikate skiver som består av bl.a. hvetegluten, soyaprotein, potetstivelse og krydder. Nydelig på brødskiva, i toast eller stekt i strimler og servert med pasta eller på pizza. Og så har den jo verdens søteste innpakning :D

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Skinke Kjøttfri Pålegg Astrid Och Aporna

9. Raw bovetecrunch - fra Renée Voltaire
Jeg bare ELSKER disse rå og økologiske frokostblandingene. Jeg kjøpte med meg to typer: "Kakao & kokosnøtt" og "Blåbær & kardemomme" og klarer ikke bestemme meg for hvilken jeg liker best. Kjempegode med plantemelk eller -yoghurt, på toppen av smoothies, bananiskrem eller bare å knaske på som de er.

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Pølse Pålegg Astrid Och Aporna Finkorv

10. Göttbullar - fra Astrid och aporna
Små kjøttfrie kjøttboller laget av bl.a. soyaprotein, krydder og potetstivelse. Utrolig kjekke å ha i fryseren til raske middager. Prøv dem for eksempel med denne deilige pastaretten med tomatsaus, grønne erter, timian og revet vegansk ost, oppskriften finner du her.

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Gottbullar Kjøttfri Kjøttboller Oppskrift

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Strömstad mat. Besøk nettsiden deres her.

Stromstad Mat Svenskehandel Veganmat Grensehandel Veganmisjonen Vegansk Handel Tips

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

3 kommentarer :

 1. Mye godt her ja men bor dessverre langt fra Strømstad, men lurer på hva er dine 10 favoritter på Meny? Så sprek og tøft antrekk du hadde på handlerunden forresten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm, 10 favoritter på Meny, den må jeg bruke litt tid på å svare på :) Takk for det, kjoledame her i gården ;)

   Slett
 2. Heisann! Skal på Harryhandle førstkommende lørdag og gjør litt "research" ;-) For ein student med minimalt med fryser og kjøleskapsplass: veit du om noe som eventuelt kan lagrest svalt/i romteperatur? Eventuelt om du har nokon anbefalinger på ka slags planteprodukter som kan det? :D Tusen takk!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...